Kyselica z Korytné
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
Zelí kysané |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
150 ml |
Fazole bílé |
1 hrst |
Voda pitná |
800 ml |
Houby čerstvé |
1 hrst |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby namočíme do vody, zelí slijeme (nálev odložíme) a překrájíme. Fazole namočíme do vody a posléze uvaříme doměkka.
- Václavky ve vodě, v níž jsme je namočili, uvaříme doměkka.
- Zelí zalijeme nálevem, případně přidáme vodu, přidáme bobkový list, sůl a udusíme do měkka.
- Na másle usmažíme jíšku, rozředíme vodou.
- Do zelí vmícháme uvařené fazole, houby, zašleháme jíšku a vlijeme smetanu. Vše prohřejeme a podáváme.