Kyselica z Korytné

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 100 ml
Zelí kysané 500 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Voda pitná 150 ml
Fazole bílé 1 hrst
Voda pitná 800 ml
Houby čerstvé 1 hrst
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby namočíme do vody, zelí slijeme (nálev odložíme) a překrájíme. Fazole namočíme do vody a posléze uvaříme doměkka.
  2. Václavky ve vodě, v níž jsme je namočili, uvaříme doměkka.
  3. Zelí zalijeme nálevem, případně přidáme vodu, přidáme bobkový list, sůl a udusíme do měkka.
  4. Na másle usmažíme jíšku, rozředíme vodou.
  5. Do zelí vmícháme uvařené fazole, houby, zašleháme jíšku a vlijeme smetanu. Vše prohřejeme a podáváme.