Brněnský drak s pečeným bramborem

Ingredience


Brambory 8 ks
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Kečup 2 polévková lžíce
Křen 2 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory vaříme vcelku 20 minut. Poté jejich slupku nařežeme do kříže a pečeme 10 minut na 220 °C.
  2. Vepřové maso rozřízneme na dva plátky, každý osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran a pak i s výpekem přidáme na 10 minut přikryté do trouby k bramborám.
  3. Výpek z masa svaříme na polovinu.
  4. Na dva talíře rozdělíme brambory a plátky masa, zalijeme omáčkou. Maso ještě ozdobíme kečupem a hořčicí a na každý plátek dáme lžičku strouhaného křenu nebo křenexu.