Brněnský drak s pečeným bramborem
Ingredience
Brambory |
8 ks |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Křen |
2 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Brambory vaříme vcelku 20 minut. Poté jejich slupku nařežeme do kříže a pečeme 10 minut na 220 °C.
- Vepřové maso rozřízneme na dva plátky, každý osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran a pak i s výpekem přidáme na 10 minut přikryté do trouby k bramborám.
- Výpek z masa svaříme na polovinu.
- Na dva talíře rozdělíme brambory a plátky masa, zalijeme omáčkou. Maso ještě ozdobíme kečupem a hořčicí a na každý plátek dáme lžičku strouhaného křenu nebo křenexu.