Farmářský kotlet

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 7 g
Pórek 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 7 g
Šunka selská 60 g
Vepřová kotleta s kostí 600 g
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme na něm plátky kotlety (osolené, opepřené) z obou stran. Vyjmeme a na výpeku restujeme cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme i pórek na kolečka a na kousky nakrájené žampiony. 10 minut podusíme.
  2. Vepřové kotlety dáme do pekáčku a pečeme podlité trochou vody 40 minut na 180 °C.
  3. Do pánve s pórkem přidáme i šunku nakrájenou na kostičky a smetanu. Vaříme okryté na mírném plameni, dokud omáčka nebude mít požadovanou konzistenci.