Farmářský kotlet
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Pórek |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
7 g |
Šunka selská |
60 g |
Vepřová kotleta s kostí |
600 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme na něm plátky kotlety (osolené, opepřené) z obou stran. Vyjmeme a na výpeku restujeme cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme i pórek na kolečka a na kousky nakrájené žampiony. 10 minut podusíme.
- Vepřové kotlety dáme do pekáčku a pečeme podlité trochou vody 40 minut na 180 °C.
- Do pánve s pórkem přidáme i šunku nakrájenou na kostičky a smetanu. Vaříme okryté na mírném plameni, dokud omáčka nebude mít požadovanou konzistenci.