Katův šleh s bramborákem
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Omáčka sladkokyselá |
100 ml |
Paprika červená |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme spolu s cibulí nakrájenou najemno na olivovém oleji. Zalijeme sladkokyselou omáčkou a kečupem, přidáme nakrájenou kapií a oloupanými a nakrájenými rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Nyní si připravíme bramboráky – brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s utřeným stroužkem česneku, s vejcem, moukou, přidáme kmín a majoránku. Je-li směs příliš hustá, přidáme mléko. Bramboráky smažíme na oleji dozlatova.
- Kuřecí směs podáváme s bramboráky.