Katův šleh s bramborákem

Ingredience


Brambory 1000 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup 2 polévková lžíce
Kmín drcený 2 kávová lžička
Kuřecí prsa 500 g
Majoránka 2 kávová lžička
Mléko polotučné 50 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 100 ml
Omáčka sladkokyselá 100 ml
Paprika červená 40 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme spolu s cibulí nakrájenou najemno na olivovém oleji. Zalijeme sladkokyselou omáčkou a kečupem, přidáme nakrájenou kapií a oloupanými a nakrájenými rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Nyní si připravíme bramboráky – brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s utřeným stroužkem česneku, s vejcem, moukou, přidáme kmín a majoránku. Je-li směs příliš hustá, přidáme mléko. Bramboráky smažíme na oleji dozlatova.
  3. Kuřecí směs podáváme s bramboráky.