Polévka s masovými koulemi a bylinnou rýží

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Cibule 200 g
Maso mleté - mix 450 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rýže loupaná 250 g
Šafrán 1 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve promícháme v míse maso, vejce, strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Navlhčenými dlaněmi vytvarujeme kuličky.
  2. V pánvi rozpálíme olej a kuličky osmažíme dohněda. Poté je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
  3. Na pánvi ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a vše smažíme ještě cca 1 minutu. Zalijeme vývarem, přidáme nasekaná rajčata, přivedeme k varu a asi 15min provaříme.
  4. Nakonec do polévky vložíme masové koule, nasekané bylinky a povaříme ještě 5min.
  5. Rozdělíme do misek nebo talířů, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.