Polévka s masovými koulemi a bylinnou rýží
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Cibule |
200 g |
Maso mleté - mix |
450 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Šafrán |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve promícháme v míse maso, vejce, strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Navlhčenými dlaněmi vytvarujeme kuličky.
- V pánvi rozpálíme olej a kuličky osmažíme dohněda. Poté je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
- Na pánvi ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a vše smažíme ještě cca 1 minutu. Zalijeme vývarem, přidáme nasekaná rajčata, přivedeme k varu a asi 15min provaříme.
- Nakonec do polévky vložíme masové koule, nasekané bylinky a povaříme ještě 5min.
- Rozdělíme do misek nebo talířů, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.