Klobásky - cigáro

Ingredience


Cukr moučkový 1 kávová lžička
Kmín celý 10 g
Muškátový oříšek 6 g
Pepř černý mletý 10 g
Rychlosůl 100 g
Vepřová kýta 2000 g
Vepřový bok 3000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bůček bez kosti a kýtu nakrájíme na kostky a umeleme.
  2. Ve velké nádobě zpracujeme maso s ostatními surovinami, až se maso lepí na ruce. To je důkaz dobrého promíchání.
  3. Připravíme si narážečku s nástavcem o průměru 12 mm a 8-10 m skopových střívek (jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19). Střevo nasuneme na narážečku, pomalu tlačíme a plníme střeva, aby byly klobásy pevné, a tvarujeme do požadované délky.
  4. Naplněná střeva uložíme do chladu na 48 hodin. Než budeme klobásy udit, utřeme je, vložíme do udírny nastavené na 60 °C a udíme zhruba 8 - 9 hodin.