Klobásky - cigáro
Ingredience
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Kmín celý |
10 g |
Muškátový oříšek |
6 g |
Pepř černý mletý |
10 g |
Rychlosůl |
100 g |
Vepřová kýta |
2000 g |
Vepřový bok |
3000 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 540 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Bůček bez kosti a kýtu nakrájíme na kostky a umeleme.
- Ve velké nádobě zpracujeme maso s ostatními surovinami, až se maso lepí na ruce. To je důkaz dobrého promíchání.
- Připravíme si narážečku s nástavcem o průměru 12 mm a 8-10 m skopových střívek (jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19). Střevo nasuneme na narážečku, pomalu tlačíme a plníme střeva, aby byly klobásy pevné, a tvarujeme do požadované délky.
- Naplněná střeva uložíme do chladu na 48 hodin. Než budeme klobásy udit, utřeme je, vložíme do udírny nastavené na 60 °C a udíme zhruba 8 - 9 hodin.