Trubičky z listového těsta

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Listové těsto 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vejce slepičí 1 ks
Ztužovač šlehačky 1 ks
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto, které jsme si rozdělili na poloviny. Radýlkem vykrajujeme proužky asi 1 cm, ty namotáme na trubičky na kremrole. Dbáme, aby se těsto překrývalo. Trubičky klademe na plechy, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě, až trubičky zezlátnou.
  3. V mezičase s krupicovým cukrem a ztužovačem ušleháme smetanu dotuha.
  4. Vychladlé trubičky plníme smetanou a sypeme moučkovým cukrem.