Trubičky z listového těsta
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Listové těsto |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vejce slepičí |
1 ks |
Ztužovač šlehačky |
1 ks |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
- Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto, které jsme si rozdělili na poloviny. Radýlkem vykrajujeme proužky asi 1 cm, ty namotáme na trubičky na kremrole. Dbáme, aby se těsto překrývalo. Trubičky klademe na plechy, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě, až trubičky zezlátnou.
- V mezičase s krupicovým cukrem a ztužovačem ušleháme smetanu dotuha.
- Vychladlé trubičky plníme smetanou a sypeme moučkovým cukrem.