Zapečené rybí filé na kysaném zelí

Ingredience


Cibulka lahůdková 1 ks
Kmín drcený 2 špetka
Paprika mletá pálivá 2 špetka
Sůl 1 špetka
Zelí kysané 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
rybí filé 250 g
Sůl mořská 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Kysané zelí mírně promyjeme v sítu, pak ho dáme do mísy. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky. Přidáme ji k zelí, přidáme ještě pálivou papriku, kmín a podle chuti zelí případně dosolíme.
  2. Mražené rybí filé z tresky omyjeme, osušíme, ochutíme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.
  3. Zapékací misku vytřeme zbývajícím olejem ze smaženého filé, na dno dáme kysané zelí, na ně položíme porce filé a zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby. Filé se zelím pečeme přibližně 20 minut.
  4. Horké porce dáme na talíře a hned servírujeme.