Zapečené rybí filé na kysaném zelí
Ingredience
Cibulka lahůdková |
1 ks |
Kmín drcený |
2 špetka |
Paprika mletá pálivá |
2 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zelí kysané |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
rybí filé |
250 g |
Sůl mořská |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu si předehřejeme na 200°C. Kysané zelí mírně promyjeme v sítu, pak ho dáme do mísy. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky. Přidáme ji k zelí, přidáme ještě pálivou papriku, kmín a podle chuti zelí případně dosolíme.
- Mražené rybí filé z tresky omyjeme, osušíme, ochutíme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.
- Zapékací misku vytřeme zbývajícím olejem ze smaženého filé, na dno dáme kysané zelí, na ně položíme porce filé a zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby. Filé se zelím pečeme přibližně 20 minut.
- Horké porce dáme na talíře a hned servírujeme.