Pečená zelenina s Aljašskou treskou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
200 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika oranžová |
1 ks |
Pepř bílý |
2 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl bylinková |
0.25 kávová lžička |
Aljašská Treska filé LIDL |
200 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl mořská |
2 špetka |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 17 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté papriky a chilli papričku rozkrájíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužku, chilli na nudličky. Omytou cuketku, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, oloupané cibule na tenká kolečka, stroužky česneku na plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí a čerstvě pomletým pepřem.
- Mražené rybí filé z Aljašské tresky omyjeme, osušíme posypeme solí, pepřem, červenou paprikou a kmínem. Dno pekáčku vytřeme olejem, pak zeleninu rozložíme po celém dně, na zeleninu poklademe porce rybího filé, vše pokapeme olivovým olejem, pekáček zakryjeme a vložíme do středu vyhřáté troubu. Pečeme 15 minut, pak odebereme poklici, filé obrátíme a vše pečeme bez poklice dalších 15-20 minut. Během pečení rybu polijeme 1-2x šťávou, kterou pustila zelenina.
- Upečené porce rybího filé dáme na talíře, dokola je obložíme upečenou zeleninou a hned servírujeme. Dobrou chuť.