Pečená zelenina s Aljašskou treskou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Cuketa 200 g
Paprika červená 1 ks
Paprika oranžová 1 ks
Pepř bílý 2 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl bylinková 0.25 kávová lžička
Aljašská Treska filé LIDL 200 g
Kmín drcený 2 špetka
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl mořská 2 špetka
Olej olivový 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté papriky a chilli papričku rozkrájíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužku, chilli na nudličky. Omytou cuketku, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, oloupané cibule na tenká kolečka, stroužky česneku na plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí a čerstvě pomletým pepřem.
  2. Mražené rybí filé z Aljašské tresky omyjeme, osušíme posypeme solí, pepřem, červenou paprikou a kmínem. Dno pekáčku vytřeme olejem, pak zeleninu rozložíme po celém dně, na zeleninu poklademe porce rybího filé, vše pokapeme olivovým olejem, pekáček zakryjeme a vložíme do středu vyhřáté troubu. Pečeme 15 minut, pak odebereme poklici, filé obrátíme a vše pečeme bez poklice dalších 15-20 minut. Během pečení rybu polijeme 1-2x šťávou, kterou pustila zelenina.
  3. Upečené porce rybího filé dáme na talíře, dokola je obložíme upečenou zeleninou a hned servírujeme. Dobrou chuť.