Pečený hejk potřený hořčicovou marinádou
Ingredience
Hejk |
240 g |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl mořská |
0.25 kávová lžička |
Olej olivový |
0.5 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Paprika červená |
1 ks |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme mírně povolit. Troubu si předehřejeme na 200°C.
- Připravíme si marinádu: do misky dáme olej, hořčici, sůl, pepř, kmín a směs dobře rozmícháme. Jakmile jsou filety povolené, potřeme je silně marinádou ze všech stran.
- V pekáčku rozpálíme olej na plotýnce. Porce ryby vložíme na rozpálený olej, plotýnku vypneme a pekáček vložíme do předehřáté trouby.
- Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Červenou masitou papriku a chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriku pak podélně nakrájíme na širší díly, chilli pokrájíme na tenké nudličky. Jakmile se ryba začne péct, rozložíme na ni, i vedle ní, všechnu pokrájenou zeleninu a pečeme dozlatova. Během pečení, 20-25 minut rybu polejeme 1-2x výpekem.
- Porce upečené ryby dáme na talíře, obložíme je upečenou zeleninou a hned servírujeme.