Pečený hejk potřený hořčicovou marinádou

Ingredience


Hejk 240 g
Hořčice 2 polévková lžíce
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl mořská 0.25 kávová lžička
Olej olivový 0.5 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Paprika červená 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme mírně povolit. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  2. Připravíme si marinádu: do misky dáme olej, hořčici, sůl, pepř, kmín a směs dobře rozmícháme. Jakmile jsou filety povolené, potřeme je silně marinádou ze všech stran.
  3. V pekáčku rozpálíme olej na plotýnce. Porce ryby vložíme na rozpálený olej, plotýnku vypneme a pekáček vložíme do předehřáté trouby.
  4. Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Červenou masitou papriku a chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriku pak podélně nakrájíme na širší díly, chilli pokrájíme na tenké nudličky. Jakmile se ryba začne péct, rozložíme na ni, i vedle ní, všechnu pokrájenou zeleninu a pečeme dozlatova. Během pečení, 20-25 minut rybu polejeme 1-2x výpekem.
  5. Porce upečené ryby dáme na talíře, obložíme je upečenou zeleninou a hned servírujeme.