Kuskus se zeleným fazolkami a pečenou treskou

Ingredience


Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl mořská 3 špetka
Treska filety 300 g
Bobkový list 1 ks
Fazolové lusky zelené 150 g
Nové koření celé 3 ks
Pepř černý celý 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Bujón zeleninový 175 ml
Kuskus 100 g
Olej olivový 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dva filetyz mražené tresky s kůží necháme mírně povolit. Omyjeme je, osušíme, z každé strany osolíme, posypeme pepřem, kmínem a pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V teflonové pánvi rozpálíme olej a rybu osmažíme nejdříve kůží vespod dozlatova (5-6 minut), pak ji obrátíme a smažíme druhou stran dozlatova (5-6 minut).
  2. V rendlíku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Omyté a očištěné mladé, tenké fazolové lusky pokrájíme na kousky, dlouhé asi 2-3cm. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní fazolové lusky a vaříme je pouze 3-4 minuty. Měly by být na zkus křupavé. Poté je scedíme a necháme okapat.
  3. Uvaříme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přidáme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj uvařené fazolky.
  4. Na talíře rozdělíme kuskus s fazolkami, k němu položíme filety tresky, kuskus pokapeme výpekem a hned servírujeme.