Losos na paprikách

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule červená 1 ks
Cibule lahůdková 1 ks
Citrónová šťáva 0.5 polévková lžíce
Cuketa 200 g
Losos - filety 220 g
Olej sezamový 0.25 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika oranžová 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř bílý 3 špetka
Petržel hladkolistá 3 polévková lžíce
Sůl mořská 3 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté papriky a chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky silné asi 2 cm, chilli na nudličky. Omytou cuketu nakrájíme na kolečka. Červenou a lahůdkovou cibuli očistíme a rozkrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme a lístky z ní otrháme. Očištěné stroužky česneku pokrájíme na plátky.
  2. Dvě porce lososa omyjeme, osušíme, potřeme sezamovým olejem, osolíme je, ochutíme čerstvě pomletým pepřem a odložíme je do misky. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  3. V pekáčku na plotně rozpálíme olivový olej, na něm za stálého promíchávání zprudka orestujeme všechnu zeleninu. Pak plotnu vypneme, na zeleninu položíme plátky lososa, pokapeme je čerstvou citrónovou šťávou a pekáček vložíme do trouby. Lososa se zeleninou pečeme 20 minut, po 10 minutách zeleninu promícháme, plátky lososa obrátíme a šťávou ze zeleniny lososa polijeme.
  4. Na střed talíře poklademe upečenou zeleninu, na ni položíme porce lososa a hned teplé servírujeme.