Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami

Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Treska filety 220 g
Brambory vařené ve slupce 200 g
Olej olivový 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 3 špetka
Česnek 2 stroužek
Jogurt nízkotučný 130 ml
Pepř bílý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 0.2 polévková lžíce
Slunečnicová semínka loupaná BIO 1 polévková lžíce
Smetana 6% (do kávy) 50 ml
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si do misky jogurtovou marinádu: bílý jogurt smícháme se smetanou, solí, pepřem, vejcem, slunečnicovými semínky a prolisovanými stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a s rozsekanými lístky rozmarýnu přimícháme do jogurtu. Marinádou potřeme omyté a osušené filety tresky a necháme je marinádě 1.5-2 hodiny.
  2. Troubu si předehřejeme na 200°C. Vařené brambory ve slupce nakrájíme na plátky silné 5-7mm. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poskládáme plátky brambor, osolíme je, proložíme cibulí a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Na brambory položíme marinované porce tresky, přelejeme je zbylou marinádou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.
  3. Porce brambor dáme na talíže, na ně poklademe upečenou tresku a hned servírujeme.