Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Treska filety |
220 g |
Brambory vařené ve slupce |
200 g |
Olej olivový |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Česnek |
2 stroužek |
Jogurt nízkotučný |
130 ml |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
0.2 polévková lžíce |
Slunečnicová semínka loupaná BIO |
1 polévková lžíce |
Smetana 6% (do kávy) |
50 ml |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 17 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Připravíme si do misky jogurtovou marinádu: bílý jogurt smícháme se smetanou, solí, pepřem, vejcem, slunečnicovými semínky a prolisovanými stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a s rozsekanými lístky rozmarýnu přimícháme do jogurtu. Marinádou potřeme omyté a osušené filety tresky a necháme je marinádě 1.5-2 hodiny.
- Troubu si předehřejeme na 200°C. Vařené brambory ve slupce nakrájíme na plátky silné 5-7mm. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poskládáme plátky brambor, osolíme je, proložíme cibulí a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Na brambory položíme marinované porce tresky, přelejeme je zbylou marinádou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.
- Porce brambor dáme na talíže, na ně poklademe upečenou tresku a hned servírujeme.