Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cuketa |
1 ks |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Petržel hladkolistá |
2 polévková lžíce |
Pórek |
60 g |
Sůl bylinková |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
40 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Olej slunečnicový |
0.5 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
6 ks |
Sýr Eidam cihla 30% |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek podélně překrojíme, pak ho pokrájíme na tenké proužky, které dáme do misy. Kousky konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě scedíme, necháme odkapat, pak je dáme do mísy k pórku. Ještě přidáme malou omytou cuketku, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, prolisované stroužky česneku, rozdrobený sýr, vejce, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku. Vše dobře promícháme a polotuhou směs dáme do menší zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem.
- Omeletu pečeme přibližně 30-35 minut dozlatova, když okraje omelety začínají mít zlatohnědou barvu, je hotová.
- Upečenou omeletu necháme mírně vychladnout (4-5 minut). Nakrájíme porce, dáme je na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na poloviny pokrájenými cherry rajčátky. Dobrou chuť.