Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cuketa 1 ks
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Petržel hladkolistá 2 polévková lžíce
Pórek 60 g
Sůl bylinková 1 kávová lžička
Sýr Feta 40 g
Tuňák ve vlastní šťávě 150 g
Vejce slepičí 3 ks
Olej slunečnicový 0.5 polévková lžíce
Rajčata Cherry 6 ks
Sýr Eidam cihla 30% 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek podélně překrojíme, pak ho pokrájíme na tenké proužky, které dáme do misy. Kousky konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě scedíme, necháme odkapat, pak je dáme do mísy k pórku. Ještě přidáme malou omytou cuketku, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, prolisované stroužky česneku, rozdrobený sýr, vejce, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku. Vše dobře promícháme a polotuhou směs dáme do menší zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem.
  2. Omeletu pečeme přibližně 30-35 minut dozlatova, když okraje omelety začínají mít zlatohnědou barvu, je hotová.
  3. Upečenou omeletu necháme mírně vychladnout (4-5 minut). Nakrájíme porce, dáme je na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na poloviny pokrájenými cherry rajčátky. Dobrou chuť.