Špalda s houbami

Ingredience


Cibule 30 g
Houby čerstvé 100 g
Kmín mletý 1 špetka
Olej rostlinný 5 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 150 g
Pšenice Špalda 25 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zrnka špaldy namočíme a druhý den uvaříme doměkka.
  2. Očištěné čerstvé houby nakrájíme na kousky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
  3. V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme houby a pórek. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme do změknutí hub.
  4. Do hotové houbové směsi vmícháme uvařenou špaldu.
  5. Pokrm při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.