Špalda s houbami
Ingredience
Cibule |
30 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Kmín mletý |
1 špetka |
Olej rostlinný |
5 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
150 g |
Pšenice Špalda |
25 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Zrnka špaldy namočíme a druhý den uvaříme doměkka.
- Očištěné čerstvé houby nakrájíme na kousky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
- V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme houby a pórek. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme do změknutí hub.
- Do hotové houbové směsi vmícháme uvařenou špaldu.
- Pokrm při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.