Zapékaný květák s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Brambory vařené |
100 g |
Brokolice |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
10 g |
Květák |
200 g |
Mléko odtučněné |
40 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
3 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
30 g |
Vejce slepičí |
0.5 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě.
- V misce rozmícháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového oříšku a vmícháme nastrouhaný sýr.
- Okapaný květák s brokolicí rozložíme do zapékací misky, přelijeme sýrovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčata, prolisovaný česnek a podusíme.
- Zapečený květák podáváme s vařenými bramborami, přelitý rajčatovou směsí.