Zapékaný květák s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Brambory vařené 100 g
Brokolice 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 10 g
Květák 200 g
Mléko odtučněné 40 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 3 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 30 g
Vejce slepičí 0.5 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě.
  2. V misce rozmícháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového oříšku a vmícháme nastrouhaný sýr.
  3. Okapaný květák s brokolicí rozložíme do zapékací misky, přelijeme sýrovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  4. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčata, prolisovaný česnek a podusíme.
  5. Zapečený květák podáváme s vařenými bramborami, přelitý rajčatovou směsí.