Domácí chlebík plný semínek

Ingredience


Chia semena 2 polévková lžíce
Dýňová semínka 3 polévková lžíce
Len hnědý Bio 2 polévková lžíce
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Ovesné vločky 250 g
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Slunečnice - semena 6 polévková lžíce
Sůl mořská 1 kávová lžička
Voda pitná 375 ml
Voda pitná 50 ml
Otruby pšeničné 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na chleba vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme silikonovou formu).
  2. Připravíme si těsto: do mísy nasypeme 250g ovesných vloček, 50g otrub, slunečnicová, lněná a sezamová semínka, chia semínka a pokrájená dýňová semínka, sůl, olej a vlažnou vodu. Těsto v míse důkladně propracujeme, zakryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu odpočinout.
  3. Troubu si předehřejeme na 175°C. Odpočinuté těsto dáme do chlebové formy a vložíme ho do středu předehřáté trouby.
  4. Semínkový chlebík pečeme přibližně 40-45 minut. Během pečení těsto 2-3x potřeme vlažnou vodou. Pečeme ho dozlatova. Po 45 minutách ho vyjmeme z trouby, vaklopíme na plech s pečícím papírem a dopečeme tak spodní stranu dozlatova. Chlebík po vychladnutí nakrájíme na porce, bude křupavý, chutná nejvíce čerstvý.