Domácí chlebík plný semínek
Ingredience
Chia semena |
2 polévková lžíce |
Dýňová semínka |
3 polévková lžíce |
Len hnědý Bio |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
250 g |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Slunečnice - semena |
6 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
375 ml |
Voda pitná |
50 ml |
Otruby pšeničné |
125 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Formu na chleba vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme silikonovou formu).
- Připravíme si těsto: do mísy nasypeme 250g ovesných vloček, 50g otrub, slunečnicová, lněná a sezamová semínka, chia semínka a pokrájená dýňová semínka, sůl, olej a vlažnou vodu. Těsto v míse důkladně propracujeme, zakryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu odpočinout.
- Troubu si předehřejeme na 175°C. Odpočinuté těsto dáme do chlebové formy a vložíme ho do středu předehřáté trouby.
- Semínkový chlebík pečeme přibližně 40-45 minut. Během pečení těsto 2-3x potřeme vlažnou vodou. Pečeme ho dozlatova. Po 45 minutách ho vyjmeme z trouby, vaklopíme na plech s pečícím papírem a dopečeme tak spodní stranu dozlatova. Chlebík po vychladnutí nakrájíme na porce, bude křupavý, chutná nejvíce čerstvý.