Brownie cheesecake
Ingredience
Čokoláda hořká |
275 g |
Cukr krupice |
150 g |
Cukr třtinový |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
110 g |
Ořechy pekanové |
50 g |
Sýr krémový |
150 g |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vanilková pasta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
160 ml |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Začneme přípravou tmavé hmoty - brownies.
- Předehřejeme troubu na 180 °C. 150 gramů tmavé čokolády a 100 gramů másle za stálého míchání rozehřejeme v žáruvzdorné misce, kterou jsme postavili na rendlík s mírně vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vodní hladiny. Po rozehřátí necháme vychladnout.
- Do velké mísy dáme oba druhy cukru ( 100 g krupicového a 100 g tmavého hnědého ), dvě vejce a lžičku vanilkové příchuti. Šleháme, dokud se objem nezdvojnásobí. Správně ušlehaná hmota musí být krémovitá a velmi lehká. Za stálého šlehání do ní zvolna vlijeme vychladlou rozehřátou čokoládu a máslem. Do této hmoty zapracujeme 80 gramů hladké mouky, nadrobno nakrájené pekanové ořechy a vlijeme ji do otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem.
- A pustíme se do světlé hmoty - cheesecake.
- Dohladka prošleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, 50 gramů krupicového cukru, lžičku vanilkové pasty, dvě vejce a 30 gramů hladké mouky. Nakonec ještě vmícháme 125 gramů na kousky nakrájené tmavé čokolády. Na brownies rozložíme velké lžíce cheesecakové hmoty. Pomocí nože s kulatou špičkou obě vrstvy promícháme tak, abychom vytvořili zajímavé vzory.
- Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 minut. Na brownies se utvoří kůrka a smetanová hmota ztuhne.
- Před servírováním necháme cheesecake vychladnout.