Brownie cheesecake

Ingredience


Čokoláda hořká 275 g
Cukr krupice 150 g
Cukr třtinový 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 110 g
Ořechy pekanové 50 g
Sýr krémový 150 g
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vanilková pasta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 160 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Začneme přípravou tmavé hmoty - brownies.
  2. Předehřejeme troubu na 180 °C. 150 gramů tmavé čokolády a 100 gramů másle za stálého míchání rozehřejeme v žáruvzdorné misce, kterou jsme postavili na rendlík s mírně vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vodní hladiny. Po rozehřátí necháme vychladnout.
  3. Do velké mísy dáme oba druhy cukru ( 100 g krupicového a 100 g tmavého hnědého ), dvě vejce a lžičku vanilkové příchuti. Šleháme, dokud se objem nezdvojnásobí. Správně ušlehaná hmota musí být krémovitá a velmi lehká. Za stálého šlehání do ní zvolna vlijeme vychladlou rozehřátou čokoládu a máslem. Do této hmoty zapracujeme 80 gramů hladké mouky, nadrobno nakrájené pekanové ořechy a vlijeme ji do otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem.
  4. A pustíme se do světlé hmoty - cheesecake.
  5. Dohladka prošleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, 50 gramů krupicového cukru, lžičku vanilkové pasty, dvě vejce a 30 gramů hladké mouky. Nakonec ještě vmícháme 125 gramů na kousky nakrájené tmavé čokolády. Na brownies rozložíme velké lžíce cheesecakové hmoty. Pomocí nože s kulatou špičkou obě vrstvy promícháme tak, abychom vytvořili zajímavé vzory.
  6. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 minut. Na brownies se utvoří kůrka a smetanová hmota ztuhne.
  7. Před servírováním necháme cheesecake vychladnout.