Rýžovo-čokoládový puding

Ingredience


Čokoláda 70% kakao 30 g
Lepkavá rýže 75 g
Mandle 2 polévková lžíce
Med včelí 3 polévková lžíce
Mléko plnotučné 125 ml
Pohanka 50 g
PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 255 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži s pohankou dobře promyjeme, dáme ji do vyššího rendlíku, přilijeme vodu, přimícháme špetku soli a rýži s pohankou pomalu vaříme doměkka (přibližně 20 minut). Plotnu vypneme, ale rendlík necháme na plotně.
  2. Za stálého míchání do horké směsi přimícháme horké mléko, jemně nastrouhanou kvalitní čokoládu (víc jak 70%), med a proteinový prášek. Mícháme do doby, až puding zhoustne.
  3. Rozdělíme ho do misek, ozdobíme nastrouhanými mandlemi a servírujeme.