Rýžovo-čokoládový puding
Ingredience
Čokoláda 70% kakao |
30 g |
Lepkavá rýže |
75 g |
Mandle |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
125 ml |
Pohanka |
50 g |
PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
255 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rýži s pohankou dobře promyjeme, dáme ji do vyššího rendlíku, přilijeme vodu, přimícháme špetku soli a rýži s pohankou pomalu vaříme doměkka (přibližně 20 minut). Plotnu vypneme, ale rendlík necháme na plotně.
- Za stálého míchání do horké směsi přimícháme horké mléko, jemně nastrouhanou kvalitní čokoládu (víc jak 70%), med a proteinový prášek. Mícháme do doby, až puding zhoustne.
- Rozdělíme ho do misek, ozdobíme nastrouhanými mandlemi a servírujeme.