Slaný toust z lněné mouky
Ingredience
Kmín drcený |
2 špetka |
Lněné semínko |
70 g |
Mouka lněná |
70 g |
Pepř bílý |
2 špetka |
Smetana zakysaná 11% |
4 polévková lžíce |
Sůl mořská |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
70 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plech (přibližně 20x30cm) vyložíme pečícím papírem. Do mísy nasypeme lněnou mouku, přidáme k ní rozdrcená (případně celá) lněná semínka, 1/4 lžičky soli, pepř, kmín, vodu, vejce a zakysanou smetanu. Směs dobře rozmícháme a nalejeme na plech s pečícím papírem. Těsto o síle přibližně 4mm rovnoměrně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme ho dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečené těsto si po vychladnutí rozkrájíme na 6 dílů - toustů. Podáváme je mírně studené i mírně teplé.