Slaný toust z lněné mouky

Ingredience


Kmín drcený 2 špetka
Lněné semínko 70 g
Mouka lněná 70 g
Pepř bílý 2 špetka
Smetana zakysaná 11% 4 polévková lžíce
Sůl mořská 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 70 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plech (přibližně 20x30cm) vyložíme pečícím papírem. Do mísy nasypeme lněnou mouku, přidáme k ní rozdrcená (případně celá) lněná semínka, 1/4 lžičky soli, pepř, kmín, vodu, vejce a zakysanou smetanu. Směs dobře rozmícháme a nalejeme na plech s pečícím papírem. Těsto o síle přibližně 4mm rovnoměrně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby.
  2. Pečeme ho dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečené těsto si po vychladnutí rozkrájíme na 6 dílů - toustů. Podáváme je mírně studené i mírně teplé.