Šneci se skořicí z celozrnné mouky

Ingredience


Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Droždí 35 g
Mléko polotučné 50 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná celozrnná 500 g
Pyré mangové 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Mouka pšeničná celozrnná 1.5 polévková lžíce
Med včelí 3 polévková lžíce
Pyré mangové 3 polévková lžíce
Skořice mletá 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme celozrnnou hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, posypeme je 1/2 lžičkou cukru a přelijeme vlahým mlékem. Když kvasnice zkynou, přidáme k mouce vejce, špetku soli, vlahé rozpuštěné máslo, mírně teplé mléko, mangové pyré a tekutý med. Těsto důkladně propracujeme, až bude hladké a vláčné. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme v míse v teple vykynout.
  2. Mezitím v misce vymícháme skořici s medem a mangové pyré. Troubu si předehřejeme na 180°C.
  3. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Vyválíme z ně obdélník o výšce asi 8mm. celé těsto potřeme skořicovou náplní, těsto zavineme do tvaru rolády. Pak z něj nakrájíme 10-12 dílů. Vytvořené "šneky" poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme je uprostřed trouby dozlatova 25-30 minut.
  4. Podáváme je až vychladnou.