Šneci se skořicí z celozrnné mouky
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Droždí |
35 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
500 g |
Pyré mangové |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Mouka pšeničná celozrnná |
1.5 polévková lžíce |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Pyré mangové |
3 polévková lžíce |
Skořice mletá |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Do mísy nasypeme celozrnnou hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, posypeme je 1/2 lžičkou cukru a přelijeme vlahým mlékem. Když kvasnice zkynou, přidáme k mouce vejce, špetku soli, vlahé rozpuštěné máslo, mírně teplé mléko, mangové pyré a tekutý med. Těsto důkladně propracujeme, až bude hladké a vláčné. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme v míse v teple vykynout.
- Mezitím v misce vymícháme skořici s medem a mangové pyré. Troubu si předehřejeme na 180°C.
- Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Vyválíme z ně obdélník o výšce asi 8mm. celé těsto potřeme skořicovou náplní, těsto zavineme do tvaru rolády. Pak z něj nakrájíme 10-12 dílů. Vytvořené "šneky" poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme je uprostřed trouby dozlatova 25-30 minut.
- Podáváme je až vychladnou.