Sytá medová kukuřičná kaše s ořechy a nektarinkou
Ingredience
Kukuřičná krupice T 600 |
85 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
200 ml |
Nektarinka |
2 ks |
Ořechy vlašské |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté nektarinky osušíme, rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme je na měsíčky.
- Kukuřičnou krupici nasypeme do hlubokého rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme špetku soli a přivedeme ji k varu. Pak hned snížíme teplotu. Za častého promíchání vaříme kaši do zhoustnutí asi 7 minut. Při míchání dáváme pozor, kaše dost prská. Před koncem vaření do kaše přimícháme med a skořici. Hustou kaši zředíme teplým mlékem, dáme ji na talíře, ozdobíme ořechy, pokrájenými nektarinkami a hned servírujeme. Dobrou chuť.