Sytá medová kukuřičná kaše s ořechy a nektarinkou

Ingredience


Kukuřičná krupice T 600 85 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 200 ml
Nektarinka 2 ks
Ořechy vlašské 4 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté nektarinky osušíme, rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme je na měsíčky.
  2. Kukuřičnou krupici nasypeme do hlubokého rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme špetku soli a přivedeme ji k varu. Pak hned snížíme teplotu. Za častého promíchání vaříme kaši do zhoustnutí asi 7 minut. Při míchání dáváme pozor, kaše dost prská. Před koncem vaření do kaše přimícháme med a skořici. Hustou kaši zředíme teplým mlékem, dáme ji na talíře, ozdobíme ořechy, pokrájenými nektarinkami a hned servírujeme. Dobrou chuť.