Skořicovky

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 200 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Cukr krupice 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
  2. V misce rozetřeme droždí se lžící cukru, vlažného mléka a mouky. Necháme vzejít kvásek.
  3. V míse vypracujeme těsto z mouky, soli, cukru, změklého másla, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vzešlý kvásek. Těsto necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout.
  4. V mezičase si připravíme náplň. Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr a skořici. Dobře promícháme a necháme zchladnout.
  5. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme plát, potřeme náplní, srolujeme a nakrájíme na plátky. Plátky položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.