Skořicovky
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- V misce rozetřeme droždí se lžící cukru, vlažného mléka a mouky. Necháme vzejít kvásek.
- V míse vypracujeme těsto z mouky, soli, cukru, změklého másla, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vzešlý kvásek. Těsto necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout.
- V mezičase si připravíme náplň. Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr a skořici. Dobře promícháme a necháme zchladnout.
- Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme plát, potřeme náplní, srolujeme a nakrájíme na plátky. Plátky položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.