Cheesecakové bonbony
Ingredience
Čokoláda hořká |
400 g |
Créme fraiche |
170 ml |
Cukr krupice |
55 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukrové květy |
24 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.25 kávová lžička |
Mascarpone |
170 g |
Máslo čerstvé |
55 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
55 g |
Pomeranče |
1 ks |
Vanilková pasta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 80 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Začneme přípravou základu. Utřeme ve velké míse máslo s krupicovým cukrem do pěny, vmícháme vejce a znovu třeme. Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a polovinou množství nastrouhané kůry z jednoho pomeranče. Ještě chvíli třeme. Do formy na pečení minibrownies s 24 prohlubněmi, kterou jsme vytřeli tukem, dáme lžičku těsta ( můžeme použít i cukrářský sáček ). Nedáváme příliš mnoho těsta, v prohlubních musí zůstat místo pro náplň. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 - 12 minut. Těsto musí zůstat na dotek pružné, po zmáčknutí se musí vrátit do původního tvaru.
- Příprava sirupu na pokapání. Do rendlíku vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a lžíci moučkového cukru, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Trochou sirupu pokapeme základ ve formě. Necháme vychladnout a upečené těsto stlačíme, abychom připravili v prohlubních místo pro náplň.
- A pustíme se do náplně. V míse dohladka prošleháme mascarpone, crème fraîche, lžíci moučkového cukru, vanilkovou pastu a druhou polovinu pomerančové kůry. Po důkladném prošlehání náplň naneseme na základ v prohlubních tak, aby dosahovala až po jejich okraj, povrch uhladíme. Formu dáme asi na 30 minut do mrazničky a necháme dezerty ztuhnout.
- Do misky ze žáruvzdorného materiálu dáme 400 gramů tmavé ochucené čokolády ( záleží na nás, jakou příchuť zvolíme, v naší verzi receptu třeba čokoládu s pomerančovou příchutí ), misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Ztuhlé cheesecake jeden po druhém namáčíme v rozehřáté čokoládě. Pokládáme je na mřížku postavenou na alobal, na který odkapává nadbytečná čokoláda. Ještě před tím, než čokoláda ztuhne, zatlačíme do ní cukrové květy - na každý bonbon jeden květ. Na studených bonbonech, vyjmutých z mrazničky, bude čokoláda rychle tuhnout, proto si s přichycením květů pospíšíme, nebo k přilepení použijeme ještě trochu rozehřáté čokolády. Jednotlivě vložíme bonbony do papírových košíčků a uložíme je do chladničky. Bonbony podáváme vychlazené, ale ne zmražené.