Malinový cheesecake ve sklenici
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Likér mandlový - Amaretto |
3 polévková lžíce |
Malinová roláda |
1 ks |
Malinové želé |
65 g |
Maliny |
200 g |
Mascarpone |
250 g |
Vanilková pasta |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nakrájíme roládu s malinovým džemem na tenké plátky a každý plátek ještě překrojíme na půlku. Půlky upravíme po obvodu šesti malých sklenic s víčkem a jednu půlku položíme na dno. Posypeme malinami a nakapeme likér Amaretto ( nebo mandlovým likérem ).
- Malinové želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a rozdělíme je do sklenic. Sklenice dáme do chladničky a necháme ztuhnout.
- Připravíme vrchní vrstvu cheesecake. V míse důkladně prošleháme mascarpone a zakysanou smetanu. Šleháme dohladka. Na směs pak prosejeme moučkový cukr, lžičku vanilkové pasty a promícháme. Po ochutnání můžeme ještě trochu dosladit moučkovým cukrem.
- Krémem naplníme cukrářský sáček s velkou kulatou trubičkou a v kopečcích ho naneseme do sklenic tak, abychom želé zcela zakryli. Krém můžeme posypat barevnými cukrovými kuličkami.