Kroupovka
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1.25 l |
Ječné kroupy |
70 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
120 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kroupy přebereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a na středním plameni vaříme do měkka.
- Do uvařených krup vmícháme máslo, muškátový květ a promícháme. Směs rozředíme horkým vývarem a přepasírujeme přes síto.
- V jiném hrnci rozšleháme ve smetaně žloutky a přilijeme za stálého šlehání přepasírovanou kroupovou polévku. Podáváme s plátkem citronu.