Kroupovka

Ingredience


Citrony 1 ks
Hovězí vývar základní 1.25 l
Ječné kroupy 70 g
Máslo čerstvé 20 g
Muškátový květ 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 120 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kroupy přebereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a na středním plameni vaříme do měkka.
  2. Do uvařených krup vmícháme máslo, muškátový květ a promícháme. Směs rozředíme horkým vývarem a přepasírujeme přes síto.
  3. V jiném hrnci rozšleháme ve smetaně žloutky a přilijeme za stálého šlehání přepasírovanou kroupovou polévku. Podáváme s plátkem citronu.