Valentinské cheesecakes
Ingredience
Créme fraiche |
200 ml |
Cukr krupice |
170 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kompot třešňový |
8 polévková lžíce |
Mascarpone |
250 g |
Potravinářská barva |
0.25 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Předehřejeme troubu na 140 °C.
- Ze tří bílků ušleháme ve větší míse pevný sníh - musí tvořit pevné špičky. Za stálého šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme, dokud není hmota lesklá. Přidáme několik kapek gelového růžového potravinářského barviva, ale nerozšleháme ho úplně, přestaneme šlehat, když se nám ve sněhu udělají růžové víry.
- Takto připraveným sněhem naplníme cukrářský zdobicí sáček s velkou kulatou trubičkou a na připravený plech pokrytý pečicím papírem nastříkáme 12 srdíček o průměru asi 7 cm. Srdíčka by neměla být o moc větší než prohlubně v silikonové formě. Plech vložíme do předehřáté formy a srdíčka pečeme 60 - 75 minut. Srdíčka by měla být křupavá a vysušená. Necháme je vychladnout.
- Příprava náplně. V míse prošleháme mascarpone s crème fraîche. Do vzniklé směsi zapracujeme 100 gramů vypeckovaných kompotovaných třešní a moučkový cukr. Směs rozdělíme do silikonové formy se šesti srdíčky o průměru asi 6 cm. Naplněnou formu uložíme do mrazničky.
- Vyjmeme zmrazená srdce z formy a necháme je mírně rozmrazit. Vezmeme 6 upečených srdíček a naneseme na ně po lžičce třešní, na třešně položíme zmrazené srdíčko,dle vlastní fantazie ozdobíme a přiklopíme pečeným srdíčkem.