Valentinské cheesecakes

Ingredience


Créme fraiche 200 ml
Cukr krupice 170 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kompot třešňový 8 polévková lžíce
Mascarpone 250 g
Potravinářská barva 0.25 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme troubu na 140 °C.
  2. Ze tří bílků ušleháme ve větší míse pevný sníh - musí tvořit pevné špičky. Za stálého šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme, dokud není hmota lesklá. Přidáme několik kapek gelového růžového potravinářského barviva, ale nerozšleháme ho úplně, přestaneme šlehat, když se nám ve sněhu udělají růžové víry.
  3. Takto připraveným sněhem naplníme cukrářský zdobicí sáček s velkou kulatou trubičkou a na připravený plech pokrytý pečicím papírem nastříkáme 12 srdíček o průměru asi 7 cm. Srdíčka by neměla být o moc větší než prohlubně v silikonové formě. Plech vložíme do předehřáté formy a srdíčka pečeme 60 - 75 minut. Srdíčka by měla být křupavá a vysušená. Necháme je vychladnout.
  4. Příprava náplně. V míse prošleháme mascarpone s crème fraîche. Do vzniklé směsi zapracujeme 100 gramů vypeckovaných kompotovaných třešní a moučkový cukr. Směs rozdělíme do silikonové formy se šesti srdíčky o průměru asi 6 cm. Naplněnou formu uložíme do mrazničky.
  5. Vyjmeme zmrazená srdce z formy a necháme je mírně rozmrazit. Vezmeme 6 upečených srdíček a naneseme na ně po lžičce třešní, na třešně položíme zmrazené srdíčko,dle vlastní fantazie ozdobíme a přiklopíme pečeným srdíčkem.