Cheesecaková lízátka

Ingredience


Čokoláda bílá 200 g
Čokoláda hořká 200 g
Cukr krupice 100 g
Cukrové zdobení 5 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.25 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Skořice mletá 2 kávová lžička
Sýr krémový 300 g
Vanilková pasta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme troubu na 170 °C.
  2. V míse prošleháme nahladko smetanový sýr, cukr, vejce, zakysanou smetanu, vanilkovou pastu, skořici a mouku s kypřicím práškem. Hmotu upravíme do čtvercové otevírací formy 20 x 20 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35 - 45 minut do zlatohněda. Hmota můsí být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Vyjmeme formu z trouby a necháme vychladnout.
  3. Když je hmota vychladlá, vyjmeme ji z formy a vykrajovacím kolečkem o průměru 3 nebo 4 cm z ní vykrájíme asi 20 koleček. Do koleček zasadíme bílé tyčinky na lízátka. Základy lízátek rozložíme na rovnou podložku - silikonovou a vložíme ji do mrazničky asi na 30 minut, nebo dokud neztuhnou.
  4. Rozehřejeme bílou čokoládu v žáruvzdorné misce postavené na rendlík s vroucí vodou. Vyjmeme polovinu lízátek z mrazničky a do rozehřáté čokolády je namočíme. Posypeme je drobnými barevnými cukrovými kuličkami a na pečicím papíru, nebo silikonové podložce je necháme ztuhnout. Je dobré zdobit lízátka jedno po druhém, protože čokoláda na studeném základu rychle tuhne. Stejný postup zopakujeme s tmavou čokoládou a druhou polovinou lízátek. Před spotřebováním uchováváme lízátka v chladničce.