Cheesecaková lízátka
Ingredience
Čokoláda bílá |
200 g |
Čokoláda hořká |
200 g |
Cukr krupice |
100 g |
Cukrové zdobení |
5 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.25 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Sýr krémový |
300 g |
Vanilková pasta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Předehřejeme troubu na 170 °C.
- V míse prošleháme nahladko smetanový sýr, cukr, vejce, zakysanou smetanu, vanilkovou pastu, skořici a mouku s kypřicím práškem. Hmotu upravíme do čtvercové otevírací formy 20 x 20 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35 - 45 minut do zlatohněda. Hmota můsí být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Vyjmeme formu z trouby a necháme vychladnout.
- Když je hmota vychladlá, vyjmeme ji z formy a vykrajovacím kolečkem o průměru 3 nebo 4 cm z ní vykrájíme asi 20 koleček. Do koleček zasadíme bílé tyčinky na lízátka. Základy lízátek rozložíme na rovnou podložku - silikonovou a vložíme ji do mrazničky asi na 30 minut, nebo dokud neztuhnou.
- Rozehřejeme bílou čokoládu v žáruvzdorné misce postavené na rendlík s vroucí vodou. Vyjmeme polovinu lízátek z mrazničky a do rozehřáté čokolády je namočíme. Posypeme je drobnými barevnými cukrovými kuličkami a na pečicím papíru, nebo silikonové podložce je necháme ztuhnout. Je dobré zdobit lízátka jedno po druhém, protože čokoláda na studeném základu rychle tuhne. Stejný postup zopakujeme s tmavou čokoládou a druhou polovinou lízátek. Před spotřebováním uchováváme lízátka v chladničce.