Pečená špagetová dýně s dvěma náplněmi
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Dýně špagetová |
1 ks |
Olej chilli |
2 kávová lžička |
Provensálské koření |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Cibulka lahůdková |
1 ks |
Farmářská šunka 96% masa |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana zakysaná 11% |
2 polévková lžíce |
Sůl česneková |
2 špetka |
Sýr Čedar |
40 g |
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata loupaná celá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
30 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
80 g |
Zelí kysané |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 105 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nejlépe horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáč vyložíme pečícím papírem.
- Omytou špagetovou dýni osušíme, podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a vložíme ji do pekáče. Dužinu posypeme kořením, solí, vetřeme do každé poloviny po jednom stroužku česneku a pokapeme chilli olejem. Dýni překryjeme alobalem a pečeme 60 až 90 minut.
- Z každé upečené poloviny dýně vidličkou vyškrabeme dužinu do dvou misek. Vyškrabaná dužina nám bude připomínat tenké špagety.
- Do první misky si připravíme šunkovou náplň: na tenké nudličky nastrouhaný sýr, na tenké proužky pokrájenou šunku, očištěné lahůdkové cibulky nakrájená tenká kolečka. Přidáme drobně pokrájenou petrželovou nať, zakysanou smetanu a vše promícháme s dužinou. Podle chuti směs dosolíme, opepříme a naplníme jednu polovinu dýně.
- Do druhé misky s dužinou si připravíme zelnou směs s tuňákem: konzervované kousky tuňáka slijeme ze šťávy a přidáme je k dužině, přidáme namenší kousky pokrájené kysané zelí, nastrouhaný sýr, 2 lžíce pokrájených loupaných rajčat, nadrobno pokrájenou cibuli a jemně pokrájený čerstvý kopr. Směs promícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a naplníme druhou polovinu dýně.
- Dýně dáme do pekáče a při teplotě 200°C je pečeme (bez alobalu) přibližně 15 minut. Dobrou chuť.