Pečená špagetová dýně s dvěma náplněmi

Ingredience


Česnek 2 ks
Dýně špagetová 1 ks
Olej chilli 2 kávová lžička
Provensálské koření 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Cibulka lahůdková 1 ks
Farmářská šunka 96% masa 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana zakysaná 11% 2 polévková lžíce
Sůl česneková 2 špetka
Sýr Čedar 40 g
Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata loupaná celá 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 30 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g
Zelí kysané 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejlépe horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáč vyložíme pečícím papírem.
  2. Omytou špagetovou dýni osušíme, podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a vložíme ji do pekáče. Dužinu posypeme kořením, solí, vetřeme do každé poloviny po jednom stroužku česneku a pokapeme chilli olejem. Dýni překryjeme alobalem a pečeme 60 až 90 minut.
  3. Z každé upečené poloviny dýně vidličkou vyškrabeme dužinu do dvou misek. Vyškrabaná dužina nám bude připomínat tenké špagety.
  4. Do první misky si připravíme šunkovou náplň: na tenké nudličky nastrouhaný sýr, na tenké proužky pokrájenou šunku, očištěné lahůdkové cibulky nakrájená tenká kolečka. Přidáme drobně pokrájenou petrželovou nať, zakysanou smetanu a vše promícháme s dužinou. Podle chuti směs dosolíme, opepříme a naplníme jednu polovinu dýně.
  5. Do druhé misky s dužinou si připravíme zelnou směs s tuňákem: konzervované kousky tuňáka slijeme ze šťávy a přidáme je k dužině, přidáme namenší kousky pokrájené kysané zelí, nastrouhaný sýr, 2 lžíce pokrájených loupaných rajčat, nadrobno pokrájenou cibuli a jemně pokrájený čerstvý kopr. Směs promícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a naplníme druhou polovinu dýně.
  6. Dýně dáme do pekáče a při teplotě 200°C je pečeme (bez alobalu) přibližně 15 minut. Dobrou chuť.