Diabublanina

Ingredience


Cukr ovocný - Fruktoza 60 g
Jahody zahradní 750 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 230 g
Mléko polotučné 350 ml
Mouka celozrnná špaldová 150 g
Mouka špaldová 150 g
Stolní sladidlo Sladký polibek 50 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Máslo čerstvé 20 g
Pšeničná mouka hrubá 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu předehřejeme na 170 °C. Jahody opláchneme a necháme okapat.
  2. V míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a vymícháme do pěny. Po částech přimícháváme vlažné mléko a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Na závěr zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
  3. Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.