Diabublanina
Ingredience
Cukr ovocný - Fruktoza |
60 g |
Jahody zahradní |
750 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
230 g |
Mléko polotučné |
350 ml |
Mouka celozrnná špaldová |
150 g |
Mouka špaldová |
150 g |
Stolní sladidlo Sladký polibek |
50 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pšeničná mouka hrubá |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu předehřejeme na 170 °C. Jahody opláchneme a necháme okapat.
- V míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a vymícháme do pěny. Po částech přimícháváme vlažné mléko a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Na závěr zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
- Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.