Schwarzwaldský cheesecake

Ingredience


Čokoláda hořká 200 g
čokoládové zdobení 1 polévková lžíce
Créme fraiche 1 polévková lžíce
Cukr krupice 55 g
Griotka 2 polévková lžíce
Kakao - prášek 15 g
Kompot višňový 270 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 55 g
Mouka pšeničná hladká T 650 55 g
Salko 400 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sýr krémový 300 g
Sýr Ricotta 250 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Cukr a máslo na základ utřeme v míse do pěny. Přidáme jedno vejce a znovu třeme. Na povrch pak prosejeme mouku s kypřicím práškem a kakao, přilijeme crème fraîche a zapracujeme opatrně do těsta. Hotové těsto naneseme do otevírací čtvercové formy o rozměrech 20 x 20 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 - 15 minut tak, aby se upečené těsto po stlačení prstem rychle vrátilo do původního tvaru. Základ nevyndaváme z formy, necháme ho v ní vychladnout a pak ho pokapeme dvěma lžícemi višňové pálenky a dvěma lžícemi nálevu z višňového kompotu. Posypeme třemi čtvrtinami višní.
  3. Snížíme teplotu trouby na 160 °C.
  4. Do velké mísy dáme ricottu a smetanový sýr, dohladka prošleháme. Přidáme kondenzované mléko, 4 vejce a rozehřátou a vychladlou čokoládu. Znovu prošleháme. Připravenou náplň upravíme na vrstvu višní a dáme péci do předehřáté trouby na 60 - 75 minut. Pečeme, dokud náplň neztuhne kromě malého místa uprostřed. Ve formě necháme vychladnout a uložíme do chladničky.
  5. Před podáváním povrch cheesecake potřeme polovinou tuhé šlehačky, ozdobíme zbývajícími višněmi, hvězdičkami z druhé poloviny šlehačky ( použijeme cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky ) a čokoládovým sypáním. Pokud ihned nepodáváme, uchováváme dezert v chladničce. Nakrájením na čtverce získáme 12 porcí výborného dezertu.