Bramborka s rozinkami
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hrozinky |
50 g |
Jablka |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Brambory |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pekáč vymažeme olejem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou.
- Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a v míse smícháme se solí, moukou, rozšlehanými vejci v těsto, které přendáme do pekáčku.
- Těsto posypeme jablky, která jsme nastrouhali nahrubo, posypeme rozinkami a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.