Bramborka s rozinkami

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hrozinky 50 g
Jablka 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Brambory 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pekáč vymažeme olejem, troubu předehřejeme na 150 °C.
  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou.
  3. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a v míse smícháme se solí, moukou, rozšlehanými vejci v těsto, které přendáme do pekáčku.
  4. Těsto posypeme jablky, která jsme nastrouhali nahrubo, posypeme rozinkami a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.