Řezy z bramborového těsta se sýrem
Ingredience
Mouka žitná celozrnná |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Brambory |
500 g |
Česnek |
4 stroužek |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1.5 kávová lžička |
Mouka žitná celozrnná |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Soda jedlá |
1 špetka |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Uzené maso vařené |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Troubu si předehřejeme na 190°C. Pekáč vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme nastrouhaný sýr, na drobné kostičky pokrájené libové uzené maso, pohankovou mouka, majoránku, vejce, sůl, kmín, pepř a špetku jedlé sody. Vše řádně vymícháme, těsto dáme na připravený pečící plech a vložíme ho do středu předehřáté trouby. Bramborové těsto pečeme do zlatova, až bude mít okraje zlatavo hnědé, křupavé, je upečené. Pečeme přibližně 35-45 minut.
- Těsto po mírném vychladnutí nekrájíme na řezy a teplé podáváme. Chutnají i studené.