Řezy z bramborového těsta se sýrem

Ingredience


Mouka žitná celozrnná 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Brambory 500 g
Česnek 4 stroužek
Kmín celý 1 kávová lžička
Majoránka 1.5 kávová lžička
Mouka žitná celozrnná 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Soda jedlá 1 špetka
Sůl mořská 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Uzené maso vařené 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 190°C. Pekáč vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  2. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme nastrouhaný sýr, na drobné kostičky pokrájené libové uzené maso, pohankovou mouka, majoránku, vejce, sůl, kmín, pepř a špetku jedlé sody. Vše řádně vymícháme, těsto dáme na připravený pečící plech a vložíme ho do středu předehřáté trouby. Bramborové těsto pečeme do zlatova, až bude mít okraje zlatavo hnědé, křupavé, je upečené. Pečeme přibližně 35-45 minut.
  3. Těsto po mírném vychladnutí nekrájíme na řezy a teplé podáváme. Chutnají i studené.