Krůtí prsa v pomerančové marinádě

Ingredience


Krůtí prsa 500 g
Česnek 3 stroužek
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Olej sezamový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pomeranče 2 ks
Rajčatová šťáva 100 ml
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme pomerančovou marinádu: do mísy s olejem vymačkáme šťávu z pomerančů. Přidáme k ní sójovou omáčku, med, prolisované stroužky česneku, rajčatovou šťávu, mletý zázvor, mletý hřebíček a kukuřičný škrob Maizenu. Vše v míse důkladně promícháme. Omytá a osušená krůtí prsa rozřežeme na poloviny a celá je namočíme do marinády na 6-8 hod.
  2. Druhý den předehřejeme troubu na 200°C. Do zapékací misky dáme marinovaná krůtí prsa, podlijeme je troškou vody, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Maso během pečení několikrát potřeme zbývající marinádou. Pečeme ho přibližně 35-45 minut.
  3. Omytý a osušený pomeranč pokrájíme na měsíčky. Měkké upečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, ozdobíme kousky pomeranče, maso přelijeme výpekem a servírujeme.