Krůtí prsa v pomerančové marinádě
Ingredience
Krůtí prsa |
500 g |
Česnek |
3 stroužek |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
2 ks |
Rajčatová šťáva |
100 ml |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme pomerančovou marinádu: do mísy s olejem vymačkáme šťávu z pomerančů. Přidáme k ní sójovou omáčku, med, prolisované stroužky česneku, rajčatovou šťávu, mletý zázvor, mletý hřebíček a kukuřičný škrob Maizenu. Vše v míse důkladně promícháme. Omytá a osušená krůtí prsa rozřežeme na poloviny a celá je namočíme do marinády na 6-8 hod.
- Druhý den předehřejeme troubu na 200°C. Do zapékací misky dáme marinovaná krůtí prsa, podlijeme je troškou vody, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Maso během pečení několikrát potřeme zbývající marinádou. Pečeme ho přibližně 35-45 minut.
- Omytý a osušený pomeranč pokrájíme na měsíčky. Měkké upečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, ozdobíme kousky pomeranče, maso přelijeme výpekem a servírujeme.