Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem

Ingredience


Cibule 1 ks
Jablka 1 ks
Kari koření 0.5 polévková lžíce
Kuřecí stehna 350 g
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Olej sezamový 0.5 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
Švestky sušené vypeckované 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme maso na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyté a oloupané jablko nastrouháme na jemném struhadle do misky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a nakrájíme na proužky.
  2. V hlubší pánvi na másle a oleji zpěníme cibuli, za stálého míchání přidáme maso, osolíme mořskou solí, posypeme kari, pepřem a společně s cibulí ho prudce orestujeme. Přimícháme nastrouhaná jablka, švestky, sójovou omáčku, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2-4 minuty. Jen dáváme pozor, aby se maso nepřipálilo. Poté přilijeme 200-250ml vody a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 20 minut.
  3. Během vaření maso občas promícháme, ke konci dušení (přibližně 2-3 minuty) přidáme 2 lžíce zakysané smetany, tak omáčku zjemníme. Podle chuti ji nakonec dosolíme.
  4. Kuřecí maso na kari podáváme hned teplé.