Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jablka |
1 ks |
Kari koření |
0.5 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
350 g |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Olej sezamový |
0.5 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
Švestky sušené vypeckované |
50 g |
-
Doba přípravy: 17 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme maso na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyté a oloupané jablko nastrouháme na jemném struhadle do misky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a nakrájíme na proužky.
- V hlubší pánvi na másle a oleji zpěníme cibuli, za stálého míchání přidáme maso, osolíme mořskou solí, posypeme kari, pepřem a společně s cibulí ho prudce orestujeme. Přimícháme nastrouhaná jablka, švestky, sójovou omáčku, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2-4 minuty. Jen dáváme pozor, aby se maso nepřipálilo. Poté přilijeme 200-250ml vody a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 20 minut.
- Během vaření maso občas promícháme, ke konci dušení (přibližně 2-3 minuty) přidáme 2 lžíce zakysané smetany, tak omáčku zjemníme. Podle chuti ji nakonec dosolíme.
- Kuřecí maso na kari podáváme hned teplé.