Paštika z drůbežích jater a vepřového masa
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Játra drůbeží |
500 g |
Muškátový oříšek |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
1 kávová lžička |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vepřový bok |
750 g |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 160 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- 150g jater si dáme stranou a nakrájíme na proužky.
- Zbytek jater s vepřovým masem umeleme, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy. Vše promícháme a rozmixujeme.
- Připravíme si pekáč a dno i stěny pokryjeme plátky slaniny, na kterou rozetřeme půl masové směsi.
- Na vrstvu položíme proužky jater a zakryjeme zbytkem masové směsi.
- Vše překryjeme proužky slaniny.
- Zakryjeme pekáč alobalem a dáme do většího pekáče s vodou.
- 2 hodiny pečeme ve vodní lázni. T
- uk, který se vypeče slijeme a paštiku dáme vychladit.