Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Játra drůbeží 500 g
Muškátový oříšek 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Provensálské koření 1 kávová lžička
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vepřový bok 750 g
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 150g jater si dáme stranou a nakrájíme na proužky.
  2. Zbytek jater s vepřovým masem umeleme, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy. Vše promícháme a rozmixujeme.
  3. Připravíme si pekáč a dno i stěny pokryjeme plátky slaniny, na kterou rozetřeme půl masové směsi.
  4. Na vrstvu položíme proužky jater a zakryjeme zbytkem masové směsi.
  5. Vše překryjeme proužky slaniny.
  6. Zakryjeme pekáč alobalem a dáme do většího pekáče s vodou.
  7. 2 hodiny pečeme ve vodní lázni. T
  8. uk, který se vypeče slijeme a paštiku dáme vychladit.