Batátové hranolky s krémem
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
1 ks |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 polévková lžíce |
stévie |
2 špetka |
Řecký jogurt |
180 ml |
Sirup javorový |
1 polévková lžíce |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Zakysaná smetana |
70 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Oloupaný a omytý batát (okolo 1kg) nakrájíme na hranolky.
- Do igelitového sáčku dáme mletou skořici, 1-2 špetku stévie a Maizenu, směs promícháme, pak do sáčku postupně dáme hranolky a vše protřepeme tak, aby se hranolky obalily kořením stejnoměrně. Plech si vyložíme pečícím papírem a hranolky poklademe na papír tak, aby bylo mezi nimi místo. Po 15-20 minutách hranolky obrátíme a pečeme je dalších 15-20 minut dozlatova.
- Mezi tím, než se hranolky upečou připravíme vanilkový krém: do misky dáme bílý jogurt, kysanou smetanu, z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme semínka, podle chuti přidáme javorový sirup. Vše promícháme a dáme na chvilku do chladničky.
- Upečené batátové hranolky podáváme s vanilko-jogurovým krémem. Dobrou chuť.