Batátové hranolky s krémem

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 1 ks
Maizena - kukuřičný škrob 2 kávová lžička
Skořice mletá 1 polévková lžíce
stévie 2 špetka
Řecký jogurt 180 ml
Sirup javorový 1 polévková lžíce
Vanilkový lusk 1 ks
Zakysaná smetana 70 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný a omytý batát (okolo 1kg) nakrájíme na hranolky.
  2. Do igelitového sáčku dáme mletou skořici, 1-2 špetku stévie a Maizenu, směs promícháme, pak do sáčku postupně dáme hranolky a vše protřepeme tak, aby se hranolky obalily kořením stejnoměrně. Plech si vyložíme pečícím papírem a hranolky poklademe na papír tak, aby bylo mezi nimi místo. Po 15-20 minutách hranolky obrátíme a pečeme je dalších 15-20 minut dozlatova.
  3. Mezi tím, než se hranolky upečou připravíme vanilkový krém: do misky dáme bílý jogurt, kysanou smetanu, z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme semínka, podle chuti přidáme javorový sirup. Vše promícháme a dáme na chvilku do chladničky.
  4. Upečené batátové hranolky podáváme s vanilko-jogurovým krémem. Dobrou chuť.