Bazalkové pesto s avokádem

Ingredience


Avokádo 1 ks
Bazalka 3 hrst
Česnek 3 stroužek
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Máta 1 hrst
Olej olivový extra panenský 5 polévková lžíce
Ořechy vlašské 40 g
Pepř bílý 3 špetka
Sůl mořská 1 kávová lžička
Sýr Gran Moravia 50 g
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z čerstvé omyté bazalky a máty otrháme lístky, dáme je do mixéru, přidáme vyškrabanou dužinu z jednoho avokáda, nadrobno posekané vlašské ořechy, pokrájené očištěné stroužky česneku, nastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia, olej, sůl, pepř, limetkovou šťávu a vodu. Vše rozmixujeme dohladka na konzistenci pyré.
  2. Hotové pesto dáme do čisté sklenice, uzavřeme a dáme do lednice. Pesto v lednici vydrží 3 dny.