Bazalkové pesto s avokádem
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Bazalka |
3 hrst |
Česnek |
3 stroužek |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Máta |
1 hrst |
Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
40 g |
Pepř bílý |
3 špetka |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Sýr Gran Moravia |
50 g |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z čerstvé omyté bazalky a máty otrháme lístky, dáme je do mixéru, přidáme vyškrabanou dužinu z jednoho avokáda, nadrobno posekané vlašské ořechy, pokrájené očištěné stroužky česneku, nastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia, olej, sůl, pepř, limetkovou šťávu a vodu. Vše rozmixujeme dohladka na konzistenci pyré.
- Hotové pesto dáme do čisté sklenice, uzavřeme a dáme do lednice. Pesto v lednici vydrží 3 dny.