Hrachová kaše s hovězí svíčkovou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrách loupaný 200 g
Majoránka 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
Cibulka lahůdková 2 ks
Hovězí svíčková 400 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Promytý žlutý hrách dáme do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a přivedeme k varu. Majoránku, očištěnou celou cibuli a oloupanou mrkev přidáme k hrachu a pod poklicí pomalu hrách uvaříme doměkka. Občas hrách promícháme, dáváme pozor, aby se nepřipálil.
  2. Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na kostky velké přibližně 2x2cm. Očištěnou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi rozpálíme olej, na něm maso krátce, za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 4-6 minut. Maso osolíme, ochutíme pepřem, přidáme pokrájenou cibulku, společně smažíme asi 2 minuty pak přimícháme sójovou omáčku, 3 lžíce loupaných rozmačkaných rajčat. Pod poklicí maso pomalu dusíme dalších 10-12 minut doměkka.
  3. Z uvařené hrachové kaše vyjmeme mrkev s cibulí. Kaši rozdělíme na porce, do středu kaše dáme porce hovězího masa se šťávou a servírujeme.