Hrachová kaše s hovězí svíčkovou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrách loupaný |
200 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
Cibulka lahůdková |
2 ks |
Hovězí svíčková |
400 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 17 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Promytý žlutý hrách dáme do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a přivedeme k varu. Majoránku, očištěnou celou cibuli a oloupanou mrkev přidáme k hrachu a pod poklicí pomalu hrách uvaříme doměkka. Občas hrách promícháme, dáváme pozor, aby se nepřipálil.
- Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na kostky velké přibližně 2x2cm. Očištěnou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi rozpálíme olej, na něm maso krátce, za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 4-6 minut. Maso osolíme, ochutíme pepřem, přidáme pokrájenou cibulku, společně smažíme asi 2 minuty pak přimícháme sójovou omáčku, 3 lžíce loupaných rozmačkaných rajčat. Pod poklicí maso pomalu dusíme dalších 10-12 minut doměkka.
- Z uvařené hrachové kaše vyjmeme mrkev s cibulí. Kaši rozdělíme na porce, do středu kaše dáme porce hovězího masa se šťávou a servírujeme.