Tortilla chipsy s guacamole a rajčatovou salsou

Ingredience


Avokádo 3 ks
Česnek 8 stroužek
Chilli omáčka 2 kávová lžička
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Cibule červená 1 ks
Citrony 1 ks
Koriandr čerstvý 1 hrst
Limetka 2 ks
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
paprička jalapeňo 2 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 6 ks
Tabasco 1 polévková lžíce
Tortilla chips 12 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme tortilla chipsy. Tortilly pomažeme olejem a nakrájíme na trojúhelníčky. Dobře to jde nůžkami. Dáme na plech a pečeme 8 minut na 200 °C dokřupava.
  2. Nyní si připravíme quacamole. Z limetek vymačkáme šťávu, červenou cibuli nakrájíme najemno. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme je najemno. Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše smícháme a rozmixujeme. Poté přidáme koriandr.
  3. Připravíme si rajčatovou salsu. Rajčata přepůlíme. Pečeme je 15 minut na 200 °C. Cibuli nakrájíme na jemno. Petrželku nasekáme, citron vymačkáme. Na pánvi opečeme nasekané jalapeňo papričky a celé stroužky česneku. Smažíme je až do černá – trvá to tak 10 minut. Poté česnek nakrájíme na plátky a spolu s papričkami a zbylými surovinami (rajčata, cibule, petrželka, šťáva z citronu, tabasco) je dáme do mixéru. Rozmixujeme podle chuti dohladka nebo v salse můžeme nechat malé kousky.
  4. Tortilla chipsy podáváme s oběma dipy – konzumujeme je tak, že je namáčíme v jedné z omáček.