Vepřové steaky - balíček

Ingredience


Anglická slanina 4 ks
Balsamico ocet 1 kávová lžička
Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 3 stroužek
Hořčice Dijonská 0.5 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřová panenka 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové medailonky osolíme, opepříme a po obvodu omotáme plátky slaniny, převážeme provázkem.
  2. Zprudka opečeme na dvou lžících oleje 3-5 minut z každé strany. Ze zbytku oleje, octa, hořčice, prolisovaného česneku a soli, ušleháme omáčku.
  3. Teplé steaky dáme na talíře a přelijeme omáčkou.
  4. Ozdobíme čerstvou bazalkou. Podáváme s domácími hranolky.