Kuřecí prsíčka s brokolicí
Ingredience
Brokolice |
200 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Kuřecí prsa |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, z obou stran je osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Plátky opečeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Vyjmeme na talíř, pánev necháme na sporáku, budeme na ni opékat zeleninu. Do pánve přilijeme trochu oleje a orestujeme na něm oloupaný, na plátky nakrájený česnek, tymián, najemno nakrájenou papričku a růžičky brokolice. Podlijeme vínem, (příp. i vývarem - nemusí být) a krátce podusíme - brokolice má zůstat křehká.
- Do pánve vrátíme maso, vše prohřejeme, posypeme nasekanou petrželkou, promícháme a zjemníme máslem.