Pražma s lilkovým salátem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pražma zlatá |
4 ks |
Rajčata Cherry |
100 g |
Rozmarýn čerstvý |
2 ks |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky omyjeme a celé položíme na rozpálený gril. Grilujeme je ze všech stran asi 20 až 25 minut. Grilované lilky necháme zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky.
- Oloupaný stroužek česneku, jarní cibulku a lístky čerstvé bazalky nasekáme najemno, omytá rajčátka nakrájíme na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme, ještě teplé dochutíme šťávou z poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Znovu vše dobře promícháme a podáváme k pečené rybě.
- Pražmy nafiletujeme. Kůži zlehka nařízneme, aby se ryba lépe vypekla, filety osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve kůží dolů. Lehce je přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně, a přidáme asi 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, odstavíme z ohně a necháme dojít.