Pražma s lilkovým salátem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Lilek 2 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pražma zlatá 4 ks
Rajčata Cherry 100 g
Rozmarýn čerstvý 2 ks
Sůl mořská 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky omyjeme a celé položíme na rozpálený gril. Grilujeme je ze všech stran asi 20 až 25 minut. Grilované lilky necháme zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky.
  2. Oloupaný stroužek česneku, jarní cibulku a lístky čerstvé bazalky nasekáme najemno, omytá rajčátka nakrájíme na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme, ještě teplé dochutíme šťávou z poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Znovu vše dobře promícháme a podáváme k pečené rybě.
  3. Pražmy nafiletujeme. Kůži zlehka nařízneme, aby se ryba lépe vypekla, filety osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve kůží dolů. Lehce je přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně, a přidáme asi 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, odstavíme z ohně a necháme dojít.