Studená avokádová polévka s dýní

Ingredience


Avokádo 1 ks
Celer - nať 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 2 špetka
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Sůl mořská 2 špetka
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
Bobkový list 1 ks
Dýně Hokkaidó 400 g
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 5 ks
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou dáme vařit oloupané kousky dýně. Přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření. Vaříme je přibližně 10-12 minut pod poklicí doměkka. Poté dýni scedíme, vývar zachytíme, dýni pokrájíme na malé kousky a dáme do mixéru.
  2. Omyté avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, dužinu vyškrabeme a přidáme k dýni. Přilijeme 400ml vývaru z dýně, přidáme zakysanou smetanu, omytou celerovou nať, chilli koření, sůl a utřený stroužek česneku. Vše rozmixujeme dohladka na řidší pyré. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno.
  3. Polévku posypeme petrželkou a podáváme.