Květákový salát s jogurtovou majonézou a hráškem

Ingredience


Hrášek mražený 100 g
Květák 600 g
Mrkev kořen 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Jogurt bílý 3 polévková lžíce
Majonéza yofresh 4 polévková lžíce
okurky sterilizované 100 g
Pepř bílý 2 špetka
Sůl mořská 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý květák rozebereme na malé růžičky. Oloupanou mrkev omyjeme a podélně rozkrojíme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Sladkokyselé sterilované okurky nakrájíme na stejně velké kostičky jako mrkev. V kastrólku přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní mražený zelený hrášek a krátce 1-2 minuty ho povaříme, pak vyjmeme sítem, propláchneme ho pod studenou vodou a necháme vystydnout. Horkou vodu po hrášku přivedeme znovu k varu, vložíme do ní růžičky květáku a mrkev. Zeleninu budeme vařit pouze 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila, aby byla křupavá. V malém kastrólku uvaříme vejce natvrdo, vaříme je 9-10 minut. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Hrášek, květák, cibuli a na kostičky pokrájenou mrkev a vajíčka v míse promícháme s jogurtovou zárubovou majonézou a bílým jogurtem. Poté salát dochutíme solí, pepřem a hořčicí.
  3. Salát před podáváním necháme vychladit.