Květákový salát s jogurtovou majonézou a hráškem
Ingredience
Hrášek mražený |
100 g |
Květák |
600 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
400 ml |
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
3 polévková lžíce |
Majonéza yofresh |
4 polévková lžíce |
okurky sterilizované |
100 g |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl mořská |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý květák rozebereme na malé růžičky. Oloupanou mrkev omyjeme a podélně rozkrojíme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Sladkokyselé sterilované okurky nakrájíme na stejně velké kostičky jako mrkev. V kastrólku přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní mražený zelený hrášek a krátce 1-2 minuty ho povaříme, pak vyjmeme sítem, propláchneme ho pod studenou vodou a necháme vystydnout. Horkou vodu po hrášku přivedeme znovu k varu, vložíme do ní růžičky květáku a mrkev. Zeleninu budeme vařit pouze 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila, aby byla křupavá. V malém kastrólku uvaříme vejce natvrdo, vaříme je 9-10 minut. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Hrášek, květák, cibuli a na kostičky pokrájenou mrkev a vajíčka v míse promícháme s jogurtovou zárubovou majonézou a bílým jogurtem. Poté salát dochutíme solí, pepřem a hořčicí.
- Salát před podáváním necháme vychladit.