Margaritta

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 16 stroužek
Cibule 3 ks
Cukr krupice 170 g
Oregano čerstvé 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 4 kg
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Zázvor celý 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, vyzrálá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme, zázvor nakrájíme na kousky. Bylinky nasekáme nahrubo. Vše vložíme do kastrolu, osolíme, opepříme a na mírném plameni za častého míchání dusíme asi 20 minut. Na závěr vmícháme cukr a necháme rozpustit.
  2. Směs rozmixujeme, dáme do čistého kastrolu a na malém plameni za častého míchání (aby se směs nepřipalovala) dusíme zhruba asi 2 hodiny.
  3. Hotovu směs vlijeme do skleniček zhruba 10 minut při 80 °C sterilujeme.