Margaritta
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
16 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Cukr krupice |
170 g |
Oregano čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
4 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Zázvor celý |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 25 porcí
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, vyzrálá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme, zázvor nakrájíme na kousky. Bylinky nasekáme nahrubo. Vše vložíme do kastrolu, osolíme, opepříme a na mírném plameni za častého míchání dusíme asi 20 minut. Na závěr vmícháme cukr a necháme rozpustit.
- Směs rozmixujeme, dáme do čistého kastrolu a na malém plameni za častého míchání (aby se směs nepřipalovala) dusíme zhruba asi 2 hodiny.
- Hotovu směs vlijeme do skleniček zhruba 10 minut při 80 °C sterilujeme.