Pikantní kuskus s rokfórem a červenou řepou

Ingredience


Červená řepa sterilovaná 200 g
Kari koření 2 špetka
Kuskus 100 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Poctivý zeleninový bujón 175 ml
Sýr Niva (Rokfór) 55 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sterilovanou sladkokyselou, na nudličky pokrájenou červenou řepu scedíme z nálevu a necháme ji okapat.
  2. Připravíme si kuskus: v hrnci nasucho krátce osmažíme lžičku kari koření, pak k němu přidáme lžíci oleje, 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem a kořením. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat. Poté ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj červenou řepu.
  3. Kuskus na talířích posypeme nastrouhaným pikantním sýrem a hned teplý servírujeme. Dobrou chuť.