Jarní vajíčkový salát s jarní cibulkou a avokádem

Ingredience


Avokádo 1 ks
Česnek medvědí 2 polévková lžíce
Cibulka jarní 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Salát ledový 60 g
Sůl mořská 0.25 kávová lžička
Sýr Cottage 220 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytých listů salátu setřepeme vodu a rozložíme je na talíře. Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme je vodou a jakmile se začnou vařit, snížíme teplotu a vajíčka uvaříme natvrdo - vaříme je 9 minut. Vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, nakrájíme je na větší kostky a dáme do mísy.
  2. Omyté avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k vejcím. Omytý malý svazek pažitky, petrželky a kousek listu česneku medvědího pokrájíme velmi drobně a přidáme do mísy. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a dáme ji též do mísy. Vše ochutíme solí, bílým pepřem, promícháme, pak přidáme neochucený Cottage sýr a znovu vše promícháme.
  3. Vajíčkový salát rozdělíme na dvě porce, dáme na listy hlávkového salátu a hned servírujeme.