Jarní vajíčkový salát s jarní cibulkou a avokádem
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Česnek medvědí |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Salát ledový |
60 g |
Sůl mořská |
0.25 kávová lžička |
Sýr Cottage |
220 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
700 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 9 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Z omytých listů salátu setřepeme vodu a rozložíme je na talíře. Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme je vodou a jakmile se začnou vařit, snížíme teplotu a vajíčka uvaříme natvrdo - vaříme je 9 minut. Vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, nakrájíme je na větší kostky a dáme do mísy.
- Omyté avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k vejcím. Omytý malý svazek pažitky, petrželky a kousek listu česneku medvědího pokrájíme velmi drobně a přidáme do mísy. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a dáme ji též do mísy. Vše ochutíme solí, bílým pepřem, promícháme, pak přidáme neochucený Cottage sýr a znovu vše promícháme.
- Vajíčkový salát rozdělíme na dvě porce, dáme na listy hlávkového salátu a hned servírujeme.