Bryndzové brambory s cibulkou a uzeným masem

Ingredience


Brambory 500 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Smetana 6% (do kávy) 2 polévková lžíce
Sůl mořská 1 kávová lžička
Sýr Brynza 120 g
Voda pitná 1 l
Cibulka jarní 1 ks
Olej olivový extra panenský 0.5 polévková lžíce
Uzené maso vařené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, přidáme sůl, kmín, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Měkké uvařené brambory scedíme. Horké brambory posypeme paprikou a přidáme smetanu a brynzu. Pak je důkladně s brynzou promícháme.
  2. Mezitím, než se uvařily brambory, očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Libové vařené uzené maso nakrájíme na proužky nebo kostičky.
  3. V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme uzené maso, promícháme a krátce společně restujeme.
  4. Brynzové brambory na talířích ozdobíme cibulkou s uzeným masem a hned servírujeme. Dobrou chuť.