Bryndzové brambory s cibulkou a uzeným masem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Smetana 6% (do kávy) |
2 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Sýr Brynza |
120 g |
Voda pitná |
1 l |
Cibulka jarní |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
0.5 polévková lžíce |
Uzené maso vařené |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, přidáme sůl, kmín, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Měkké uvařené brambory scedíme. Horké brambory posypeme paprikou a přidáme smetanu a brynzu. Pak je důkladně s brynzou promícháme.
- Mezitím, než se uvařily brambory, očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Libové vařené uzené maso nakrájíme na proužky nebo kostičky.
- V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme uzené maso, promícháme a krátce společně restujeme.
- Brynzové brambory na talířích ozdobíme cibulkou s uzeným masem a hned servírujeme. Dobrou chuť.