Jahodový sorbet

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 250 g
Jahody zahradní 500 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z cukru a stejného dílu vody připravíme tzv. rozvar - vodu s cukrem v kastrůlku přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil. Potom rozvar zchladíme. (Část cukru můžeme nahradit glukózou či fruktózou.)
  2. Do rozvaru přidáme omyté rozmixované ovoce a šťávu vymačkanou z celého citronu. Pokud má ovoce drobná zrníčka, můžeme je po rozmixování ještě propasírovat - není to však nutné. Směs necháme vychladit ve strojku na zmrzlinu, nebo v nižší krabičce či kovové misce, a po vychladnutí dáme zmrazit do mrazničky. Občas směs promícháme, aby se netvořily větší ledové krystalky.